Afbeelding zalm

Mooi om te zien, maar nog beter om te proeven

Elke dag verse vis. Daar bent u zeker van bij Vishandel Arie Bos. We bakken, frituren, roken en zouten de vissen. Verwacht u gasten en wilt u hen een luxe vismaaltijd serveren? We maken ook de lekkerste ovenschotels klaar. Oven voorverwarmen, schotel erin en het feestmaal kan beginnen.

De lekkerste verse vis in Vlaardingen, Schiedam, Aalst en Sleeuwijk

Bij Vishandel Arie Bos koopt u allerlei soorten gebakken vis; van de ouderwetse gebakken kuit tot de allerlekkerste kibbelingen. Die moet u een keer geproefd hebben!

Vis roken doen we ook. Wilt u ons een keer zalm zien roken? Dan kunt u ons het best op zaterdag naast de Albert Heijn in Vlaardingen bezoeken.

Daarnaast kunt u bij ons natuurlijk terecht voor de heerlijkste kabeljauw, tong, makreel en garnalen. Loopt het water u al in de mond bij het zien van de foto’s? We laten u graag een stukje kibbeling proeven als u ons komt bezoeken.

Waar vindt u ons?

“Het contact met mensen. Als ze bijvoorbeeld op zaterdag even blijven staan om ook een praatje te maken. Dat is het allerleukste van het vak.”

Wat is de haringtijd?

Het wordt ons vaak gevraagd, vandaar dat we het maar even uitlichten op de website. De lekkerste haringen worden gevangen in de maanden juni en juli. De eerste jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie noemen we Hollandse Nieuwe en deze haring wordt ook wel maatjesharing genoemd.

Vanwaar die periode? In de wintermaanden zijn de haringen mager. In het voorjaar beginnen ze te groeien, omdat er meer plankton in het water komt. Haring mag Hollandse Nieuwe heten als de haring minimaal 16 procent vet bevat en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is.

Meestal worden de eerste maatjesharingen gevist in de maand juni. Het vetpercentage van de haringen is op zijn best tot in juli. Daarna neemt het vetpercentage van de haringen weer af.

Net als voor alle andere vishandelaren is de periode tussen juni en juli voor Vishandel Arie Bos een spannende tijd. We doen er alles aan om u de allerbeste en allerlekkerste haringen te kunnen serveren. We maken de haringen schoon waar u bij staat. Verser dan dat kan ’t niet!

Een lekkere haring tussendoor?

Voor de allerbeste en allerlekkerste haring bent u bij Vishandel Arie Bos aan het juiste adres.

 Haringweg 33E,

3751 BG Bunschoten-Spakenburg